Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Batman a Joker nejsou dvojka. Nebo ano?

Batman se nepaktuje vůbec s nikým, nejraději zachraňuje svět sám, bez kompliců. A když zrovna nepracuje, užívá si život v kůži miliardáře Bruce Wayna, jehož den se skládá z pojídání humrů, sledování romantických filmů s Tomem Cruisem a z převlékacích party. Stačí to však Batmanovi k životu?

Batman je ve městě Gotham za hrdinu, stačí použít Bat-signál a hned přijde na pomoc proti jakémukoliv zločinu. Batman vypadá, jako osoba bez citů, protože i Jokera odmítne korunovat svým úhlavním nepřítelem a vyznat mu ono klíčové „nenávidím tě“. Ve skutečnosti však trochu žárlí na Supermana, doma si tajně pouští romantické filmy, tříská do elektrické kytary a slzí nad fotografiemi svých adoptivních rodičů.

Celý život se Batmanovi změní v den slavnostního jmenování nové policejní komisařky Barbary Gordonové. Ta Batmana natolik okouzlí, že omylem adoptuje malého sirotka Dicka alias Robina, kterého sice z počátku moc nemusí, ale je natolik poslušný, že na něj nakonec Batman doopravdy může být pyšný.

Jenže v té vší idyle si nevšimne že na něj Joker šije boudu a verbuje armádu z Fantómové zóny, kam ho Batman poslal. Celá situace vyvrcholí ve vážné ohrožení města Gotham, kdy banda superhrdinů v čele s Batmanem bojuje proti bandě Jokera a super padouchů, mezi kterými nechybí ani takové celebrity, jako je Sauron, King Kong či Voldemort. O tom, jak to dopadne, nerozhodne nic jiného, než pořádně vypracované Batmanovy břišáky.

Soundtrack se do auta opět hodí

LEGO Batman představuje přehlídku všech moderních superhrdinů a padouchů v tom nejméně vybíravém světle. Film je naplněný vtípky od začátku až do konce tak, že se možná zasměje víc dospělý, než dětský divák. Velice zdařilý je také soundtrack, který opět aspiruje na písničky, které si, podobě jako u LEGO příběhu, budete s rodinou pouštět v autě cestou na chatu. Jsou zdařilé jak v anglické, tak v české verzi, což se dá říct i o českém dabingu obecně, který je precizně zpracovaný.

Film ihned vtáhne diváky do děje, který je poměrně jasný, svižný, zábavný a logický. A v tom je možná právě ten problém. Od začátku filmu napínavě hltáme celou story, smějeme se se super padouchy, superhrdiny a Batmanem, který má vlastně celkem lidskou tvář, ale co LEGO?

Trochu té kritiky nakonec

To, že je totiž všechno z LEGO kostiček, se ve filmu úplně vytrácí. Kromě pár scén, kdy si Batman poroučí různé velikosti kostek, aby dostavěl svou rozpadající se stíhačku Bat-wing se na toto specifikum rychle zapomene. A LEGO Batman se jeví jako obyčejný, kreslený film. V LEGO příběhu totiž právě to, že je vše postavené z kostiček, představovalo jeden z hlavních přínosů, který film činil netypickým a originálním.

Výrazně zde tak hrozí riziko, že tvůrci LEGO filmů sklouznou ke standardu podpořit různé stavebnice celovečerními filmy, bez hlubších odkazů na konstrukci LEGO kostiček. A to by byla strašná škoda. Snad se tvůrci filmu poučí a do příštího filmu zapojí víc stavitelských prvků a odkazů, kvůli kterým LEGO nejen stavíme, ale jsme ochotni na něj zajít i do kina.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.