Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

LEGO humor na ostří světelného meče? 7. epizoda Star Wars je pecka!

Když se LEGO pustí do hry inspirované nejnovějším filmovým trhákem, prakticky vždy se můžeme těšit na propracovanou adventuru opepřenou typickým LEGO humorem. Ne nadarmo se hry jako Jurský park, Batman či Hobit svou originalitou a zároveň důvěrným zpracováním látky těšily velké popularitě. A jelikož LEGO hry pro konzole odstartovaly před více než dekádou Hvězdné války, zpracování 7. epizody na sebe nenechalo dlouho čekat.

Jsou to právě Hvězdné války, které mezi LEGO hrami pro konzole neopouští špici oblíbenosti. Sedmá epizoda dokazuje, že vývojáři z TT Games se v látce orientují a jednotlivé herní prvky dotahují k dokonalosti. Hra LEGO Star Wars: The Force Awakens sice vyšla až po více než půl roce po filmové premiéře, ale čekání zkrátka stálo za to.

Začíná to šestkou

Hra překvapivě začíná koncem šesté epizody, ale záhy se děj přesouvá na planetu Jakku a už prakticky kopíruje děj filmové sedmičky. Jednotlivé kapitoly vytahují to nejdůležitější z filmu a zároveň nechybí ani bonusové úrovně, které příběh doplňují a vysvětlují. Dozvíme se tak, proč má C3P0 červenou ruku a mnoho dalších překvapení, které si vývojáři nevycucali z prstu – Lucasfilm a Disney je schválili.

Pokud už máte nějaké LEGO hry za sebou, styl hry vás nepřekvapí. V jednotlivých levelech budete skládat, bourat a manipulovat s kostičkami, řešit hlavolamy, ovládat lodě, bojovat a občas jen tak marně bloumat a tajně pošilhávat po online návodu. Novinkou ve hře je možnost postavit z hromady kostek vícero objektů, což někdy představuje doopravdy zapeklitou hádanku.  A v některých úrovních vám nebude úplně jasné, co přesně máte dělat. Ale i zde funguje zaručená metoda pokus-omyl.

V kůži kohokoliv a kdekoliv

Rey, Poe, Han Solo, Kylo Ren, ale také BB-8 a C3PO jsou jen zlomkem postaviček, se kterými budete hru hrát. Celkově jich hra obsahuje více než 200 a všechny mají nějaké speciální vlastnosti, které vám pomohou řešit jednotlivé hádanky. Rozmanitost hry oceníte i díky velice zdařilému designu prostředí. Z šestého dílu se podíváte do Endoru a pak už do světů sedmého dílu, na Jakku, D´Qar, Starkiller a samozřejmě navštívíte i plavidlo Millenium Falcon.

Celých deset kapitol hry je vymyšleno tak, aby se jednotlivé herní módy dynamicky střídaly a hra byla co nejplynulejší. Spolu s bonusovými úrovněmi si tak hru užijete nejen během prvního hraní, ale i opakovaně.

A co design a legoviny?

To, že jsou LEGO postavičky do puntíku vybavené, kostičkovými trupy dýchají, mimickými svaly hýbou a přitom dál fungují na principu „výměna hlavy není problém“, nás nepřekvapí. Překvapením je propracovanější prostředí, kde buď zapomeneme na to, že je z kostiček, nebo zajásáme nad tím, jak dobře to vypadá, což oceníte třeba při soubojích z jiné perspektivy.  A když k tomu přidáme sérii legrácek a další typické legoviny, tak je naprosto jasné, že nás čeká zábavná adventura, od které se bude jen těžko odtrhávat.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.